home > dutch > studies > diversen > leugenaars-leugenaars.php

Leugenaars Leugenaars!

Morgendrankjes voor de darmflora zijn overbodig, omdat een beetje zuivere (dat is ongezoete) yoghurt gezonder en bovendien goedkoper is. Doe er een beetje zuivere honing bij voor de smaak. Verzekeringen worden vaak overdreven en wanneer puntje bij paaltje komt maken ze het je moeilijk en willen ze niet of veel te weinig uitbetalen. Spaarplannen idem dito, vooral pensioenen. De meeste financiële bedrijven gebruiken de eerste twee jaren van je geld om commissie te betalen aan de agent en daarna moet je het hele bedrijf betalen tot aan de top! En wanneer je het contract verbreekt houden ze veel te veel geld in. Mensen die goed met geld om kunnen gaan en het niet makkelijk uitgeven en bij machte zijn om het op te sparen en voorzichtig te investeren, zouden er goed aandoen om alles zelf te regelen. Je houdt zo meer over. Maar natuurlijk moet je niet alle verzekeringen als overbodig beschouwen, tenzij je rijk bent. Hypotheken kunnen een ware nachtmerrie worden. Zeg dat je de bank 20 jaren trouw betaald hebt en dan mis je een stuk of wat afbetalingen en dan zetten ze je huis uit en geven je niets terug van al die trouwe betalingen. Witteboordencriminaliteit.

Vlees is veel te goedkoop omdat ermee gerotzooid wordt en kippen zitten vol chemicaliën. In feite met al ons eten wordt gerommeld. Huishoudelijke apparatuur die aan de deur verkocht wordt, is een andere vorm van bedrog, zoals bijna alles dat aan de deur verkocht wordt. Bedenk dat je niet alleen de verkoper moet betalen, maar zijn hele gezin. Sluwe verkopers kunnen huisvrouwen helemaal gek maken. Wees bijna nooit impulsief in aankopen, tenzij je een koopje ziet, of je je het kan veroorloven. Er bestaat ontzettend veel hersenspoeling op dit gebied. Wanneer iets duur is of juist goedkoop en ze beloven je de wereld, pas dan op. Verkopers proberen de deal rond te krijgen en zodra ze denken dat ze je te pakken hebben, dan halen ze de papieren uit de tas en beginnen ze hun laatste overtuigingen te berde te brengen, als je maar tekent. Opnieuw zeg ik het. Pas op! Vergeet ook niet dat de wet een bedenktijd voorschrijft in het geval je er spijt van krijgt. Gebruik websites die prijzen vergelijken.

Mijn grootvader leerde mijn vader: Als je koopt wat je niet nodig hebt, kan je niet kopen wat je wel nodig hebt. Vermijd schuld als de pest. Houd geld achter de hand voor onverziene uitgaven. Spaar regelmatig geld op, zelfs wanneer het maar een beetje is. En breek het niet aan. Salomo: Geld verkregen uit ijdelheid, vermindert; maar hij die beetje bij beetje weglegt, vermeerdert.

Suiker, het witte gif, wordt bijna overal ingestopt. Ontbijten met melk en energiedrankjes zijn het ergste. We zouden allemaal ontgift moeten worden. (Bovendien, de suikerbaronnen zijn zo geldgierig dat veel van hun werknemenrs op hun plantages onder slechtere omstandigheden moeten werken dan veel slaven honderden jaren geleden. Zij zijn zo rijk dat zij politici kopen en zij geloven hun eigen leugens, zoals de meeste rijkelui. Om maar niet te zeggen dat Daantje Doorsnee het land gaande houdt, terwijl grote bedrijven hun geld wegsluizen naar belastingparadijzen). Dan zijn er de bedrijven met multilevel opzet die op de grenzen van de wet opereren en de mensen aan de bodem als slaven behandelen. Bovendien zijn vergelijkbare producten goedkoper in de winkel. Dan heb je de voedingsvervangers om af te vallen of juist aan te komen. Ze smaken afschuwelijk en zijn overbodig. Er bestaan betere oplossingen. Leer vooral onafhankelijk te denken! En wanneer iets te ingewikkeld voor je is, vraag advies aan een onafhankelijk persoon (het liefst een ervaringsdeskundige) die op de hoogte is en geef hem een tip of presentje voor zijn advies (van te voren!)

De meeste vitaminen worden verkocht door geldgierige zakenlui die niet creatief genoeg zijn om op een constructieve wijze hun geld te verdienen. Bijna alles gaat ongebruikt door het lichaam heen. Beter, doe wat vis en veel gezonde groente in je dieet en dat is meestal voldoende. Farmaceutische middelen kunnen zelfs dodelijk zijn en het kan jaren duren voordat grote bedrijven hun fouten toegeven. Ze verwennen artsen om hen hun pillen te laten voorschrijven. Ze regelen studiegroepen en hebben tijdschriften en beheersen informatiekanalen. Letterlijk vinden zij niet-bestaande ziekten uit en bieden zogenaamd een oplossing aan. Ze veranderen de namen van medicijnen en maken ze dan honderdmaal duurder. Alles om ook onnodige pillen je keel door te duwen en om nog rijker te worden. Samen met vele bankiers, behoren zulke mensen in de gevangenis! Zogenaamde medicijnen tegen verkoudheid zijn ook oplichterij. Het komt er meestal op neer dat je voor twee of drie dagen de verkoudheid moet uitzitten en dan verdwijnt het gewoon. Bovendien deze middelen kunnen zeer vervelende bijwerkingen hebben. Dan heb je die apparaatjes tegen eeld op je hielen. Hier verkopen ze ook dure zalfjes voor. Maak een tijl met warm water, doe er wat sodium door en in 20 minuten zijn je voeten zo schoon en zacht als die van een baby. En je hebt aardig wat geld bespaard, terwijl de aangeprezen rommel meestal een paar dagen nodig heeft. Veel zeepproducten zijn ook veel te duur en werken slechter dan groenezeep. Als je denkt dat die machines die geadverteerd worden om zonder moeite gewicht te verliezen, of pillen die vet verbranden, of pillen die je haar weer laten groeien, of dat wondermiddel tegen kanker: je echt kunnen helpen, dan ben je duidelijk al aangeschoten wild voor gewetenloze schoften.

Ik ben niet tegen kapitalisme op zich, maar grote bedrijven zijn niet bepaald ethisch bezig. Maar wij zijn allemaal schuldig. Jij en ik ook. We willen bijna allemaal in luxe leven en gaan daarom boven ons budget uit. En dat op kosten van de armen, vooral in derdewereldlanden. De profeet Daniël zei tegen zijn koning Nebukadnezar dat hij aan de armen moest denken, zodat het aangekondigde oordeel over hem uitgesteld zou worden. De armen zijn de schuld van de wereld.

(Maar het is veel en veel erger. In psalm 62:10 wordt de gewone man lucht genoemd en de belangrijke man een leugen. Daarom vrees ik dat niet alleen de Farizeeërs en Sadduceeërs corrupt zijn, maar ook de bankiers, de zakenlui, de medische professie, professoren, advocaten, rechters en politici. Moge God tussenbeide komen door Zijn heilige engelen, ((Ik roep niet op tot een of andere revolutie)) ).

Dan een laatste woord, Wees een gulle gever. God beloont de blijmoedige gever. Maar wees ook hier op je hoede, want er zijn veel bedriegers die je zuurverdiende centjes willen aftroggelen. Geef niet aan organisaties en stichtingen die meer dan 15% besteden aan zogenaamde kosten. Nodig, zoals de Here zei, de armen uit voor een maaltijd. De Bijbel zegt: Hij die aan de arme geeft, leent aan God.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: