home > dutch > studies > diversen > kampioenen.php

Lees hier wie de echte kampioenen zijn!

Terwijl de bijbel zegt dat 'lichamelijke oefening weinig nut heeft', wijden wij onszelf aan sport, allerlei soorten van oefening, aerobics en wat dan ook, alsof ons leven ervanaf hangt. Ik zeg niet dat de bijbel tegen deze dingen is. Maar we maken idolen van de winnaars. Echter, zij zijn geen goden(zonen). En wanneer zij teneer gaan, hebben we de neiging om ze te vergeten en zelfs om ze te verguizen. Alles, het geld incluis, is uit zijn balans hier. Denk je nu werkelijk dat het zo heel bijzonder is om wereldkampioen te worden door 1/100ste van een seconde?! En wat te denken van al het bedrog d.m.v. drugs? En al het gekonkel, het vechten, de rellen, enz.

We hebben voorbeelden nodig, zal iemand opperen. En inderdaad, dat hebben we ook nodig. Mensen met wie wij ons kunnen identificeren. Grote mannen en vrouwen die ons kunnen leiden, die ons inspireren, die ons op gang brengen en ons aan de gang houden.

Aan het einde van zijn leven werd Mozes de zachmoedigste mens op aarde genoemd. Salomo getuigt: 'Laat niet je eigen mond je prijzen' en elders staat er dat iemand die getuigenis van God ontvangt, die is inderdaad geprezen. Mozes, dan, was pas echt een held!!

Zou jij niet zelf een ware kampioen willen zijn? Hoe mooi zou het zijn als na een leven van moeite, toewijding en geestelijke inspanning je de hemel binnenkomt en God tegen je zegt: "Goed gedaan trouwe dienstknecht, jij was daar en daar het beste in". En zo zijn al Gods kinderen echte kampioenen die allen hun respectievelijke beloningen zullen ontvangen. De anderen daarentegen zijn eigenlijk de echte verliezers. Zij zullen niet in staat zijn hun prijzen en geld met zich mee te dragen. Er staat ergens in de Psalmen dat zij die zich aan Gods wegen houden 'zich verheugen als iemand die een grote buit vindt'. En inderdaad, Christenen zijn mede-erfgenamen van Christus.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: