home > dutch > studies > bijbel > geb6.php


HET ZESDE GEBOD: Gij zult niet doodslaan (beter vertaald door 'vermoord niet' of 'u zult niet moorden').

Regeringen in oorlog en voor de doodstraf, wel of niet in het geval van deserteurs, zijn NIET verheven boven dit gebod; echter, voor hen in ieder geval, is er zoiets als een legale of rechtmatige 'doding'. Want de bijbel zegt dat de overheid het zwaard der gerechtigheid draagt.

Ik ben ervan overtuigd dat duel wetten uit het verleden, het schieten van overtreders in het geval van huisvredebreuk en de meeste gevallen van zelfverdediging een excuus tot moord zijn. In sommige landen is dit een gelegaliseerde, nationale zonde.
I]   Wanneer je iemand vermoordt, dan beledig je zijn of haar Maker, om over de familie maar te zwijgen. Echter, je kan ook iemand 'doodslaan' door roddel of met een leugencampagne. Dat is karaktermoord. Wanneer je iemand vermoordt dan zeg je daarbij eigenlijk dat die persoon de onvergeeflijke zonde tegen jou heeft gepleegd, die betaald moet worden door de dood!

II]    Je deed dit om jezelf als een soort god te verheffen over die persoon, of voor de valse eer van iemand anders; alles in de naam van een groter doel. Maar heiligt het doel alle middelen? Ben jij God zodat jij het recht hebt om te doden?

III]    Toen je dat deed, vaagde je niet alleen, misschien in jouw ogen, een bastaard weg; je eindigde het leven van iemand geschapen in Gods gelijkenis. Als dit niet spotten is met Gods Naam, dan wat is dat dan wel?

IV]   Doodslag is inderdaad het doen van je eigen wil, tegen God en tegen je naaste; maar ook tegen JEZELF! Als je iemand vermoordt, dood je ook jezelf, geestelijk.

V]    Moord is de ultieme ongehoorzaamheid aan God de Vader.

VII]    Om een moord te begaan moet je de duivel eerst toestaan om je onschuld weg te nemen. Je opent dan je hart en pleegt geestelijk overspel met de vader van de moord, satan.

VIII]   Moord is DE DIEFSTAL van iemands leven.

IX]    Moord gaat hand in hand met het LIEGEN over alles waar God voor staat. Hij is de grote Gever van leven.

X]    Wat het ook moge zijn wat je BEGEERT wanneer je een moord pleegt, je moet door heel veel barrières heenslaan voor het zo ver is. In ieder geval betrekt deze begeerte je bij het vernietigen van iemands leven.


vorige volgendetop

christologie | bijbel | diversen | apologetiek | theologie | wetenschap


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: