home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)


[CaRP]
Can't open remote newsfeed [404].
RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

Hoge wegen Posted on 1 Dec 2020 at 7:49am Psalm 119:26

Nigeria: een ?genocide? in wording Posted on 1 Dec 2020 at 7:16pm Met soms tientallen doden per week lijkt het geweld tegen christenen in Nigeria niet op te houden. Voor steeds meer organisaties reden om de agressie van islamitische herders tegen christelijke boeren niet meer te zien als een landgeschil. ?Er is toenemend bewijs voor genocide.?

Tim Keller: Ziekte leert mij op God te vertrouwen Posted on 1 Dec 2020 at 4:04pm Ondanks zijn ernstige ziekte, is Tim Keller gelukkiger dan ooit. ?Mijn grootste angst is dat ik, wanneer ik een goede diagnose krijg, terug zal vallen in de geestelijke staat waarin ik me bevond voordat ik kanker kreeg.?

Apostolisch Genootschap opent meldpunt voor oud-leden met geestelijk leed Posted on 1 Dec 2020 at 3:58pm Het Apostolisch Genootschap komt met een extern meldpunt voor zijn leden en ex-leden. Dat meldde het genootschap dinsdag.

Herinrichtingsplannen Grote Kerk Elst Posted on 1 Dec 2020 at 4:26pm Leden van de protestantse gemeente in Elst (Gelderland) zijn afgelopen maand in de gelegenheid gesteld om mee te denken over de toekomst van de Grote Kerk. Het kerkgebouw is onder andere bijzonder vanwege de overblijfselen van twee Romeinse tempels. Daarboven werd in de achtste eeuw een kerk gebouwd. Tijdens archeologisch onderzoek in 1947 stuitte men op de resten van de tempels.

Joodse gemeenschap blij met aanpassing scheidingswet Posted on 1 Dec 2020 at 10:59am Opperrabbijn Jacobs is blij met de aanpassing die minister Dekker doorvoerde in de Wet huwelijkse gevangenschap om de joodse gemeenschap tegemoet te komen.

Kerkenraad Rijnsburg in het gelijk gesteld rond Maranathakerk Posted on 1 Dec 2020 at 3:08pm Het generale college voor de behandeling van bezwaren en geschillen van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft recent de kerkenraad van de protestantse gemeente te Rijnsburg in het gelijk gesteld wat betreft de verkoop van de Maranathakerk, meldt de site gereformeerdekerken.info.

Uitbraak Covid-19 in kerk VS leidt tot twaalf doden Posted on 1 Dec 2020 at 11:22am Een uitbraak van Covid-19, begonnen in een kerk in Charlotte in de Verenigde Staten, heeft ondertussen al minstens twaalf doden geŽist.

Eťn op de vier kerkgebouwen heeft nieuwe functie Posted on 1 Dec 2020 at 8:43am Eťn op de vier Nederlandse gebedshuizen wordt niet langer gebruikt voor religieuze doeleinden. Dit komt naar voren uit onderzoek van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) naar alle kerkgebouwen van Nederland.

L. M. P. Scholten overleden: een deskundig en toegewijd mens Posted on 30 Nov 2020 at 10:18am Een op zijn terrein deskundig man, een toegewijd mens. Zo stond L. M. P. Scholten bij velen te boek. In het ziekenhuis te Gouda overleed Scholten zondag op 81-jarige leeftijd.

Christelijk gezin in IndonesiŽ vermoord Posted on 30 Nov 2020 at 12:20pm In het Indonesische dorp Lenowu is een christelijk gezin om het leven gebracht. Dat meldde AsiaNews zaterdag.

Franse hof wijst beperking tot dertig kerkgangers per dienst af Posted on 30 Nov 2020 at 7:09am De Franse Staatsraad, een belangrijke adviesraad van de regering en hoogste administratieve rechter, vindt dat de beperking van het aantal kerkgangers tot dertig personen per dienst niet proportioneel is gezien de risico's op coronabesmettingen. De raad vindt het een overdreven en onwettige maatregel. Het is volgens de magistraten "een ernstige en illegale aanslag op de vrijheid van godsdienst".

Fusiekerk GKV/NGK wil niet somberen maar uitstralen Posted on 30 Nov 2020 at 9:58am De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) willen zich vooral richten op een positieve toekomst. ?Laten we niet somberen over teruggang, maar investeren in groei. We willen iets uitstralen.?

Restauratie toren Oude Kerk Amsterdam Posted on 30 Nov 2020 at 4:36pm Binnenkort wordt een begin gemaakt met de restauratie van de toren van de Oude Kerk in Amsterdam. De kerktoren, die eigendom is van de gemeente Amsterdam, wordt aangepakt omdat de voegen poreus zijn als gevolg van zoutafzetting in de mortel. De planning is dat de restauratie duurt tot november 2021.

Duitse kerk bouwt symbolisch vluchtelingenkamp Posted on 30 Nov 2020 at 9:59am Tenten, waslijnen en kinderspeelgoed: met een symbolisch vluchtelingenkamp wil de evangelisch-lutherse St. Martinsgemeente in het Duitse FŁrth aandacht vragen voor de ?catastrofale toestanden? waarin vluchtelingen in kamp Moria zich bevinden.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: