home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

Vrede voor de Kerk Gods Posted on 21 Jan 2019 at 9:33am Psalm 122:6

OGGiN laten student toe Posted on 21 Jan 2019 at 6:02pm De Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland (OGGiN) heeft A. J. van Wingerden uit Hendrik-Ido-Ambacht toegelaten tot de studie voor predikant.

Ds. W. M. Mulder: Tot Christus leiden is kern van jeugdwerk Posted on 21 Jan 2019 at 9:34am Waarom is het van belang om jongeren naar Christus te leiden? ?Zij gaan anders voor eeuwig verloren. Dat bepaalt de diepe noodzaak van ons jeugdwerk?, aldus ds. W. M. Mulder.

?Nationaal LHBTI-Congres? in het kader van 400 jaar Dordtse synode Posted on 21 Jan 2019 at 10:11am In de Grote Kerk te Dordrecht heeft op 15 maart een ?Nationaal LHBTI-Congres? plaats, in het bijzijn van minister Van Engelshoven (OCW). Doel is om ?gezamenlijk tot een positief antwoord te komen op de Nashvilleverklaring?, liet Stichting Dordrecht Pride maandag weten.

Ds. A. Moerkerken neemt afscheid van gg Capelle aan den IJssel-West Posted on 21 Jan 2019 at 10:12am Ds. A. Moerkerken heeft zondagochtend afscheid genomen van de gereformeerde gemeente te Capelle aan den IJssel-West.
Ds. A. J. Mulder (PKN) overleden Posted on 21 Jan 2019 at 1:42pm Ds. A. J. Mulder, emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), is zaterdag op 98-jarige leeftijd te Putten overleden.

Onbekende laat 160.000 euro achter op altaar in Beieren Posted on 21 Jan 2019 at 12:05pm Op het altaar van een kerk in het Duitse Beieren heeft een onbekende 160.000 euro achtergelaten voor hulpprojecten in Afrika.

Actie Kerkbalans van start: ?Als mensen hebben we elkaar nodig? Posted on 19 Jan 2019 at 12:27pm Jan Ren van Wessel (53) groeide op in de hervormde gemeente in Huizen. De beheerder van kerkelijk centrum ?t Visnet is nog altijd betrokken bij zijn gemeente. ?Geef voor je kerk?, is het thema van de landelijke actie Kerkbalans 2019, die zaterdag begint.
Ruim helft Amerikaanse jongeren verlaat kerk vanwege start studie Posted on 21 Jan 2019 at 11:44am Meer dan de helft van de Amerikaanse jongvolwassenen verlaat de kerk als ze gaan studeren. Dit stelt een onderzoek van LifeWay Research dat vorige week werd gepubliceerd.

Diakendag GG: Dienen in navolging van de grote Dienaar Posted on 18 Jan 2019 at 9:36pm Bijbels diaconaat is dienen in navolging van de grote Dienaar. Dat zei ds. C. van Ruitenburg vrijdag in Geldermalsen op de eerste landelijke diakendag van de Gereformeerde Gemeenten. ?Diaken zijn is geen maatschappelijk werk verrichten.?

Ds. M. M. van Campen bevestigd als hervormd predikant te Goes Posted on 21 Jan 2019 at 10:22am Ds. M. M. van Campen is zondag bevestigd als predikant van de hervormde gemeente De Levensbron te Goes.

Ds. M. K. de Wilde neemt afscheid van hervormde gemeente Nijkerk Posted on 21 Jan 2019 at 10:22am Ds. M. K. de Wilde nam zondag na vier en een half jaar afscheid van de hervormde gemeente van Nijkerk. Hij vertrekt naar de gemeente van Sommelsdijk.
Ds. Dick Wolters aan de slag bij IZB-focus Posted on 21 Jan 2019 at 11:20am Ds. Dick Wolters, hervormd predikant in Vollenhove-Sint Jansklooster, wordt trajectbegeleider bij IZB-focus, een project gericht op nieuwe vormen van missionair gemeentezijn. IZB-focus wil gemeenteleden trainen in de navolging van Christus. Speerpunten van het werk van ds. Wolters is het toerusten van kerkenraden en het neerzetten van een programma van vorming en toerusting.
Familie Breen uitgezonden voor MAF naar Suriname Posted on 21 Jan 2019 at 11:18am Sjaak en Paulina Breen-Both zijn zondagmiddag vanuit de hersteld hervormde gemeente van Middelharnis-Sommelsdijk uitgezonden naar Suriname om daar namens de MAF (Mission Aviation Fellowship) te gaan werken als ?base-manager?.
Omstreden kunstwerk in Hafa verwijderd Posted on 21 Jan 2019 at 11:21am Na heftige protesten van christenen in Isral wordt het omstreden beeldhouwwerk ?McJesus? uit het kunstmuseum in Hafa verwijderd. Dat meldde persbureau Idea vrijdag.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: