home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


Op God gericht Posted on 25 Apr 2018 at 9:55am Romeinen 12:2b

Een dienaar geeft zich, ook als het pijn doet Posted on 25 Apr 2018 at 11:38am Een belangrijk element van de Banner of Truth-conferentie is het gebed. Iedere morgen heeft er een ?prayer meeting? plaats.

VU-symposium belicht geschiedenis ND, RD en Trouw Posted on 25 Apr 2018 at 10:59am Orthodox zijn ze allebei, maar heel verschillend. Christoph van den Belt schetste dinsdagmiddag aan de Vrije Universiteit de ontstaansgeschiedenis van het Nederlands Dagblad en het Reformatorisch Dagblad. Over een gideonsbende, op eieren lopen en een Trouwcommentaar uit 1962.

Brief van moslims aan christenen uit 2007 bleef bij woorden Posted on 25 Apr 2018 at 11:45am Christenen en moslims kunnen zich samen inzetten voor het goede door tot een gedeelde visie op voltooid leven te komen.

Gereformeerde gemeente van Eindhoven zoekt naar wat verbindt Posted on 24 Apr 2018 at 8:30pm Voor het uitvergroten van verschillen is de gereformeerde gemeente van Eindhoven te klein. Alle predikanten van het eigen kerkverband zijn er welkom. De Bijbelkring vergadert maandelijks met leden van de PKN-gemeente. ?We mogen elkaar als reformatorische christenen niet uit het oog verliezen.?

Schooldag TU Kampen verdwijnt Posted on 25 Apr 2018 at 11:44am De Theologische Universiteit Kampen (TUK) stopt met het organiseren van de jaarlijkse schooldag.
Ds. G. Hoogerland neemt afscheid van gg Stolwijk Posted on 25 Apr 2018 at 9:56am Ds. G. Hoogerland heeft dinsdagavond afscheid genomen van de gereformeerde gemeente van Stolwijk. Hij vertrekt naar de gereformeerde gemeente te Rotterdam-IJsselmonde.

Amerikaanse predikant Andrew Brunson lijkt gijzelaar in politiek spel Posted on 24 Apr 2018 at 7:45pm Hij zit al achttien maanden gevangen en kan tot 35 jaar gevangenisstraf krijgen. Toch lijkt het erop dat Turkije de Amerikaanse predikant Andrew Brunson niet beschouwt als crimineel, maar als gijzelaar.
CGK-pioniers gaan kennis opdoen bij PKN Posted on 25 Apr 2018 at 11:43am De Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) sluiten zich als partner aan bij de leergemeenschap pionieren van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
Dekker voor ZGG uitgezonden naar Ecuador Posted on 25 Apr 2018 at 9:57am C. D. Dekker uit Middelburg is dinsdagavond vanuit de gereformeerde gemeente Middelburg-Zuid uitgezonden naar Ecuador.

Live: lezingen predikantenconferentie Banner of Truth Posted on 23 Apr 2018 at 4:53pm Op deze pagina zijn van maandag tot en met donderdag de lezingen te volgen van de predikantenconferentie van Banner of Truth in het Britse Yarnfield, voorheen de Leicester-conferentie.

Luthermuseum mogelijk op 31 oktober geopend Posted on 24 Apr 2018 at 9:29pm Het heeft langer geduurd dan verwacht, maar zoals het er nu uitziet wordt op 31 oktober ?hervormingsdag? het Luthermuseum in Amsterdam geopend. ?We doen er alles aan om deze deadline te halen.?

Bob Fu: Xi Jinping voert oorlog tegen het kruis Posted on 24 Apr 2018 at 6:18pm Huiskerken moeten hun deuren sluiten. Hijskranen takelen kruisen van kerkdaken. Zendingswerkers worden per vliegtuig de grens overgezet. Het zijn tekenen van de strijd tussen het rijk van Christus en het rijk van de duisternis, aldus de Chinese dissident Bob Fu.

Bloedbad in Nigeriaanse kerk Posted on 24 Apr 2018 at 8:58pm Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen door een aanval op een katholieke kerk in Nigeria. Gewapende nomaden bestormden het gebedshuis en openden het vuur, zeggen de plaatselijke autoriteiten in de zuidelijke staat Benue.
Ds. Kant naar Christians for Israel International Posted on 24 Apr 2018 at 6:36pm Ds. C. G. Kant, gereformeerd predikant in Katwijk aan Zee, gaat leiding geven aan Stichting Christians for IsraŽl International.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: