home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


Nederige eenheid Posted on 17 Nov 2018 at 8:09am Psalm 85:11

Kijken in de spiegel van de Dordtse synode Posted on 17 Nov 2018 at 9:30pm De Dordtse synode in één zin? Het wonder van Gods verkiezende genade. Die woorden stonden zaterdag dan ook centraal tijdens een herdenkingsdienst in de Grote Kerk in Dordrecht.

Van der Tang op symposium: Agnostisch wereldbeeld is dodelijke cocktail Posted on 17 Nov 2018 at 5:21pm ?De opstellers van de Remonstrantie in 1610 waren niet vrijzinnig?, aldus prof. dr. W. van Vlastuin. ?Maar hoe moeten we hun verzoekschrift dan waarderen? Waar liggen de scharnierpunten??

Mannen denken na over bezieling tijdens RD-Mannendag Posted on 17 Nov 2018 at 9:28pm De vierde RD-Mannendag, die zaterdag in Apeldoorn werd gehouden, had als thema Bezieling.

Live op RD.nl: HHJO-Jongerendag 16+ in Hoevelaken Posted on 16 Nov 2018 at 10:10am De Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO) belegt zaterdag een jongerendag voor de leeftijdscategorie 16+. De uitzending is live te volgen via RD.nl.

Richard Mouw: Boodschap Dordrecht is missionair gericht Posted on 17 Nov 2018 at 3:42pm De boodschap van de Synode van Dordrecht was een positieve verkondiging van het Evangelie met een sterke missionaire spits, aldus Richard Mouw. ?God belooft een nieuw begin. En Zijn genade heeft een grotere reikwijdte dan wij denken te kunnen bepalen.?

?Veel conflicten voorafgaand aan Dordtse synode? Posted on 17 Nov 2018 at 1:18pm De Synode van Dordrecht (1618-1619) markeerde het einde van een slepend conflict, dat veel steden in de Republiek jarenlang in zijn greep hield. Zoals in Brielle, waar de godsdiensttwisten tot de verbanning van remonstrantse én contraremonstrantse predikanten leidden.

?Bijbel heeft kracht om levens te veranderen? Posted on 17 Nov 2018 at 11:41am ?De Bijbel is de gids voor mijn leven?, zegt Rick van Heusden, directeur van Bible League Nederland. ?Met onze organisatie willen we iedereen in de wereld toegang geven tot dit Boek. Maar we willen mensen niet alleen een Bijbel geven; we willen hen ook uitleggen wat er staat, zodat ze God Zélf leren kennen.?

SEZ ontving vorig jaar 404.000 euro Posted on 17 Nov 2018 at 1:52pm De interkerkelijke stichting Spaanse Evangelische Zending (SEZ) ontving vorig jaar 404.000 euro. Daarvan is 87 procent besteed aan het realiseren van de doelstellingen.

Werken aan een veilige kerk voor homo?s Posted on 17 Nov 2018 at 8:09am Kan een kerk die geen ruimte ziet voor homoseksuele relaties een veilige plek zijn voor homo?s en lesbiennes? Ja, betoogt dr. J. Hoek. ?Helderheid en openheid zijn te allen tijde beter dan dubbelzinnigheid en mistigheid.?

Eerste steen kerk ggiN Leerdam Posted on 16 Nov 2018 at 9:19pm Ds. A. van Voorden legt zaterdag de eerste steen voor het nieuwe kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Nederland te Leerdam.

Samen snoep eten bij opa Lamain Posted on 16 Nov 2018 at 9:28pm De carrière van Barbara Lamain verliep voorspoedig, maar had niet haar hart. Sinds september is de oud-directeur hrm van multinational GlaxoSmithKline predikante. ?Als anderen over voetbal en politiek praten, waarom zouden wij het dan niet over God mogen hebben??

Synode PKN aanvaardt nota over pastoraat aan studenten en zeevarenden Posted on 17 Nov 2018 at 8:59am ?Ik kom van de Veluwe en wist dus eigenlijk niets van water?, zei drs. C. Hendriks vrijdagmiddag tijdens de synodevergadering van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in Doorn. ?Na het opstellen van de notitie over koopvaardijpastoraat is dat wel anders.?

Prof. Moehn en prof. Ouweneel: ?Dordt is een zinvol compromis, maar we moeten... Posted on 17 Nov 2018 at 1:00pm De uitspraken van de Dordtse synode over het menselijk heil vormen een zinvol compromis, vinden prof. dr. W. H. Th. Moehn en prof. dr. W. J. Ouweneel. Beide hoogleraren ?de een reformatorisch, de ander evangelisch? stellen dat de huidige tijd wel andere accenten vraagt. ?Laten we vooral vérder gaan. Het Evangelie zelf staat in deze wereld op het spel.?

Een bolwerkkerk voor dissidenten in Franeker Posted on 17 Nov 2018 at 7:00am Het zal je maar gebeuren: je wandelt op de vestingwal van Franeker, kijkt achteloos even bij een huis naar binnen en je ziet een complete kerk. Het zogenoemde bolwerkkerkje van de oude doopsgezinden wordt weer in oude glorie hersteld.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: