home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


Gods welwillendheid Posted on 23 Sep 2017 at 9:23am Efeze 1:4

Albert Groothedde nieuwe IsraŽlconsulent CIS Posted on 25 Sep 2017 at 8:19am Het Centrum voor IsraŽlstudies (CIS) heeft Albert Groothedde benoemd als IsraŽlconsulent. Zijn benoeming gaat in per 1 december 2017.

Schooldag Kampen: Stel inhoud centraal in de kerk Posted on 23 Sep 2017 at 9:10pm De kerk moet op weg naar 2030 de inhoud centraal stellen. In plaats van gericht te zijn op de eigen organisatie, moet ze ?letten op de Stem van de Bruidegom.?

??Redelijke Godsdienst? ŗ Brakel eerste succesvolle lekendogmatiek? Posted on 23 Sep 2017 at 7:54pm De ?Redelijke Godsdienst? van Wilhelmus ŗ Brakel was de eerste succesvolle gereformeerde dogmatiek voor gemeenteleden, aldus prof. dr. W. J. op ?t Hof.

HVC-directeur: Bemoedigd in Noord-Irak Posted on 23 Sep 2017 at 4:57pm Hoewel er nog tienduizenden vluchtelingen in de regio zijn, wordt er in Noord-Irak al vooruitgeblikt op de toekomst van de regio. Het referendum volgende week woensdag over de onafhankelijkheid van Koerdistan speelt daarbij een belangrijke rol.

?Huidige IsraŽl niet gelijkstellen aan uitverkoren volk? Posted on 23 Sep 2017 at 3:34pm De staat van IsraŽl is terecht opgericht en is ook legaal, maar dat neemt niet weg dat zij momenteel de regels van het internationale recht schendt. Kritiek op IsraŽl heeft nŪets te maken met antisemitisme, zo stelt Kees Blok van Kairos Sabeel Nederland.

Dr. Vreugdenhil ? De goede strijd tegen kwade machten Posted on 23 Sep 2017 at 11:36am De verzoening door het bloed van Christus blijft voor dr. G. C. Vreugdenhil het hart van de Bijbelse boodschap. Maar meer dan veel collega?s vraagt hij aandacht voor de realiteit van boze machten en hoe daartegen te strijden. ?Paulus zegt dat we de duivel geen plaats moeten geven.?

Ds. W. Visscher 25 jaar predikant GG: Kindschap groter dan het knechtschap Posted on 23 Sep 2017 at 11:11am Verwondering en beschaming. Die twee dingen blijven over als ds. W. Visscher terugblikt op 25 jaar predikantschap. ?Verwondering over Gods bewarende goedheid, en beschaamdheid als het over mijzelf gaat.?

Prof. G. van den Brink: Denk genuanceerd over evolutie Posted on 23 Sep 2017 at 8:52am Berust de evolutietheorie op een geloof? Of heeft God de wereld geschapen via evolutie? De meningen liepen vrijdag uiteen tijdens een congres in Nijkerk over ?evolutionaire schepping?.

Prof. dr. W. van Vlastuin: Hoe uniek is de mens precies? Posted on 23 Sep 2017 at 8:58am Prof. dr. W. van Vlastuin vroeg vrijdag tijdens het oorsprongsdebat in Nijkerk aandacht voor het principiŽle verschil tussen mens en dier.

Evangelische Alliantie verlangde in negentiende eeuw naar eenheid christenen Posted on 23 Sep 2017 at 11:51am Een internationaal congres van protestanten in Amsterdam in 1867 leek een stimulans te vormen voor het zoeken van kerkelijke eenheid in Nederland. Toch kwam daarvan weinig terecht. Welke lessen en parallellen kunnen 150 jaar later getrokken worden uit en met de situatie in de 19e eeuw?

Geen kerkdiensten meer in Drongelen Posted on 23 Sep 2017 at 11:39am De hervormde gemeente van Eethen en Drongelen in Noord-Brabant nam zondag afscheid van haar kerkgebouw in Drongelen. Twee kerken in stand houden bleek een te zware financiŽle last.

Christelijke gereformeerde kerk Rotterdam-Centrum 125 jaar Posted on 23 Sep 2017 at 11:44am Het was zaterdag 125 jaar geleden dat de christelijke gereformeerde kerk (cgk) van Rotterdam-Centrum werd geÔnstitueerd. De gemeente kreeg in het jaar van de oprichting, 1892, ook haar eerste predikant, ds. F. P. L. C. van Lingen. De cgk van Rotterdam is een van de oudste gemeenten binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Herman Paul: Zingen boven ziekte en angst uit Posted on 22 Sep 2017 at 8:39pm ?We hoeven het manna niet op te potten?, aldus Herman Paul. De boodschap van twee Britse theologen die benadrukken dat God een God van overvloed is, bleef de hoogleraar bij toen hij vlak voor de kerstdagen van 2015 te horen kreeg dat hij een zogeheten brughoektumor in zijn hoofd heeft.

22092017 Synode PKN Posted on 22 Sep 2017 at 6:30am De generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland komt vrijdag bijeen in een extra vergadering. Die vindt plaats op landgoed Nieuw Hydepark in Doorn. In dit liveblog leest u actuele berichtgeving vanuit Doorn.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: