home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


Echte wetenschap Posted on 20 Jul 2018 at 7:57am 1 SamuŽl 2:3b

Kerken in Zambia actief tegen aids Posted on 20 Jul 2018 at 8:39pm Bijna een op de tien Zambianen is besmet met het hiv-virus. Een van de oorzaken: huwelijkstrouw is soms ver te zoeken, ondanks dat vrijwel de gehele bevolking zich beschouwt als christen. Kerkelijk hulpverlener Josephine Mkandawire: ?Statistieken laten zien dat openheid en Bijbelse voorlichting werken.?

Moslims demonstreren tegen koptische kerken Egypte Posted on 20 Jul 2018 at 6:05pm Egyptische moslims in de provincie Minya hebben de afgelopen weken verschillende kerkgebouwen aangevallen. De acties vormen een protest tegen de erkenning van 53 kerken door de Egyptische overheid.

Extreme inflatie in Venezuela heeft grote geestelijke gevolgen Posted on 20 Jul 2018 at 10:43am In Venezuela is het leven duur dan ooit. De inflatie is zo hoog dat mensen als economische vluchtelingen naar het buitenland vertrekken. Ook veel christenen zijn de grens overgestoken. Toch klinkt midden in de crisis een boodschap van hoop.

Wiebe van Horssen benoemd tot missonair pionier in Dordt Posted on 20 Jul 2018 at 3:54pm Wiebe van Horssen is per 1 september benoemd tot missionair pionier bij Missie Dordt. Dat maakte de stichting Dordtse Evangelisatie woensdag bekend.

Dominee houdt hagenpreek bij herdenking Eerste Vrije Statenvergadering Posted on 20 Jul 2018 at 3:47pm De vlaggen gingen donderdagavond in Dordrecht in top bij de herdenking van de Eerste Vrije Statenvergadering. Ds. J. M. Haak hield er een hagenpreek.

Zendingsdag Elburg: Tegenstand kan Gods werk niet verhinderen Posted on 19 Jul 2018 at 11:53am ?Het lukt de tegenstanders niet om Gods werk te verhinderen?, zei ds. A. van Heteren, predikant van de christelijke gereformeerde Eben-HaŽzergemeente in Urk, woensdag op de Elburgse zendingsdag.

In Gent is calvinistisch verleden dichtbij Posted on 19 Jul 2018 at 9:09pm In het centrum van Gent ligt het verleden voor het oprapen. Ook het calvinisme, dat er al lang vergeten is, heeft er een rol gespeeld. Een stadswandeling langs imposante gebouwen.

Gerard van Uden toch niet stichter Zwanenbroederschap Posted on 19 Jul 2018 at 3:44pm De middeleeuwse Bosschenaar Gerard van Uden was wel de geldschieter, maar niet de stichter van de Illustre Lieve Vrouwe-Broederschap in ?s-Hertogenbosch zoals altijd werd gedacht.

Cgk/Ngk Amsterdam: Klein, vergrijsd, maar missionair Posted on 19 Jul 2018 at 9:42am Een Alpha-cursus voor senioren. Dat is het nieuwste idee van samenwerkingsgemeente cgk/Ngk De Bron in Amsterdam-Nieuw-West. De gemeente telt slechts 140 leden, maar zet zich actief in om mensen te bereiken met het Evangelie.

Zusters in zaken: eerste wijnoogst klooster Sint-Catharinadal uitverkocht Posted on 19 Jul 2018 at 7:48pm De wijnbouw bij klooster Sint-Catharinadal te Oosterhout verloopt voorspoedig. De flessen met wijn van de eerste oogst waren binnen een maand uitverkocht. Op bezoek bij een klooster dat nieuwe wegen inslaat.

RKK Polen: Drink honderd dagen geen alcohol Posted on 19 Jul 2018 at 11:08am De Rooms-Katholieke Kerk in Polen roept haar leden op om vanaf 4 augustus honderd dagen geen alcohol te drinken.

Predikant VS blijft vastzitten in Turkse cel Posted on 19 Jul 2018 at 11:17am De Amerikaanse predikant Andrew Brunson moet in Turkije in de gevangenis blijven tot de volgende rechtszitting in oktober.

Kerkdienst in China verstoord Posted on 18 Jul 2018 at 6:38pm In de zuidelijke provincie Guangdong in China zijn overheidsbeambten afgelopen zondag voor de derde maal deze maand een kerkdienst van de Bible Reformed Church binnengevallen.

Ringtone vervangt klokgelui Zwitserse kerk Posted on 18 Jul 2018 at 2:26pm De klokken van de Sint-Peterskapel in het Zwitserse Luzern zwijgen al enkele maanden vanwege een grondige renovatie. Toch is het sinds maandag niet helemaal stil in de toren. Een moderne ringtone schalt door geÔnstalleerde speakers.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: