home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


Voor alle stammen Posted on 22 Sep 2018 at 8:16am Jeremia 31:2

Ook in Guinee gaat het Woord onverhinderd voort Posted on 22 Sep 2018 at 8:55pm Onverhinderd. Met dat woordje eindigt het boek Handelingen der apostelen, abrupt. ?Een triomfantelijk woord, een uitroep van overwinning?, zei ds. A. Schot zaterdag in Nunspeet. ?Past dat hier eigenlijk wel? Had er niet beter kunnen staan: mislukt??

Wat de Schrift over zichzelf zegt Posted on 22 Sep 2018 at 9:15pm De overtuiging dat de Heilige Schrift het Woord van God is ?en daarmee de bron en norm van alle echte theologie? is het kenmerk van het klassieke christendom. Een christen van de Reformatie belijdt dan nog eens nadrukkelijk dat dit alleen voor de Schrift geldt.
Kand. Kazen bevestigd als predikant hhg Hoevelaken Posted on 22 Sep 2018 at 9:14pm Kand. A. I. Kazen is zaterdagmorgen bevestigd als predikant van de hersteld hervormde gemeente (hhg) van Hoevelaken, Nijkerkerveen en omgeving.

?Bijbelboek Openbaring heeft wortels in Oude Testament? Posted on 22 Sep 2018 at 2:40pm Het Bijbelboek Openbaring is alleen te begrijpen vanuit het Oude Testament, meent prof. dr. Mart-Jan Paul. ?De God Die aan het begin stond, is de God die de toekomst realiseert.?

Christelijke theologie rond het getal 1 Posted on 22 Sep 2018 at 6:59pm In de bundel ?Only one way? staat de uniciteit en exclusiviteit van het christelijke geloof centraal. Eén evangelie, één God, één Redder, één waarheid, één weg en één volk.

Asbestvrije leien op Sionkerk in Goes Posted on 22 Sep 2018 at 12:31pm Nog geen drie maanden stond de Sionkerk van de gereformeerde gemeente Goes in de steigers. Alle asbesthoudende Eternit-dakleien zijn vervangen door nieuwe natuurstenen leien. Ondertussen is aan het bedehuis ook groot onderhoud gepleegd.

Tot de laatste is bereikt Posted on 22 Sep 2018 at 10:16am Werkers van de New Tribes Mission (NTM) uit Nederland hadden in eigen land geen organisatie waar ze op terug konden vallen. Dat veranderde dankzij Nanne Groot, die twintig jaar geleden NTM-Nederland oprichtte. ?Het motiveren van mensen is het belangrijkste onderdeel van ons werk geworden. Zeker bij pionierszending krijg je met geestelijke strijd te maken.?

GG verliezen in tien jaar tijd 20.000 (doop)leden Posted on 22 Sep 2018 at 8:16am De Gereformeerde Gemeenten (GG) zagen in de periode van 2008 tot en met 2017 ruim 20.000 (doop)leden vertrekken naar een ander kerkverband. Het aantal toetreders bedroeg minder dan de helft.

Naar een andere kerk Posted on 22 Sep 2018 at 8:16am Mensen lijken vandaag gemakkelijker over te stappen naar een ander kerkverband dan voorheen. Het dynamische karakter van de maatschappij heeft ook gevolgen voor de binding aan kerk en godsdienst. Welke trends laten de kerkelijke statistieken over de afgelopen tien jaar zien?

Waarom jongeren van lange preken houden Posted on 21 Sep 2018 at 8:34pm Sommige predikanten zetten wat Bijbelse feiten op een rij. En dat is dan de preek. Maar volgens de Amerikaanse theoloog dr. Bryan Chapell werkt het zo niet. ?Dan krijg je een lezing. Een predikant laat niet alleen de betekenis van een tekst zien, hij past een onveranderde waarheid ook toe in een veranderende wereld.?

Ds. Pieters neemt beroep aan naar hhg Elspeet Posted on 21 Sep 2018 at 7:27pm Ds. W. Pieters, predikant van de hersteld hervormde gemeente (hhg) te Garderen, heeft het beroep aangenomen dat op hem was uitgebracht door de hhg te Elspeet.

Walburgiskerk Zutphen weer in gebruik Posted on 21 Sep 2018 at 6:44pm De Walburgiskerk in Zutphen, sinds juli 2016 eigendom van Stichting Oude Gelderse Kerken, is vrijdagmiddag feestelijk weer in gebruik genomen.

?Galileo zwakte zijn ketterse brief af om aan Inquisitie te ontkomen? Posted on 21 Sep 2018 at 9:47pm Redactie wetenschap

Keniaanse christen gedood door al-Shabaab Posted on 21 Sep 2018 at 10:23pm In het oosten van Kenia zijn vorige week twee busreizigers gedood toen zij de islamitische geloofsbelijdenis niet konden opzeggen.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: