home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


Terugval Posted on 24 May 2019 at 7:05am 1 Korinthe 10:12

?Jodenzeug? op Stadskerk Wittenberg mag blijven Posted on 24 May 2019 at 2:16pm De ?Judensau? (Jodenzeug) op de buitenmuur van de Stadskerk in de Duitse Lutherstad Wittenberg mag blijven hangen. Dat heeft de rechtbank Dessau-Rosslau vrijdag besloten. De rechtbank oordeelt dat de kerk met het reliëf Joodse mensen niet beledigt.

?Overwinning hindoes slecht nieuws voor christen India? Posted on 24 May 2019 at 12:46pm De overtuigende verkiezingswinst van de Indiase hindoenationalistische partij BJP is zorgelijk voor de christenen in het land, stellen organisaties voor vervolgde christenen. ?Hindoenationalisten kunnen ongestoord hun gang gaan.

Hebreeuwse bussen en Jiddisch als dé voertaal bij Satmar-Joden in Williamsbur... Posted on 24 May 2019 at 10:20am Hebreeuwse bussen, veel Hongaarse producten in winkels. Je wrijft je ogen uit in hartje New York. De wijk Williamsburg in Brooklyn is de plaats waar de Satmars wonen, een van de meest orthodoxe richtingen onder de Joden. Je hoort er alleen Jiddisch, geen Engels. En internet op mobiele telefoons wordt geweerd.

?Christen in Japan vreemde eend in de bijt? Posted on 23 May 2019 at 9:39pm Christenen in Japan worden niet vervolgd of achteruit gesteld, maar toch hebben ze het niet gemakkelijk.

Ds. J. den Hoed doet intrede in NRC Lynden Posted on 24 May 2019 at 9:47am Ds. J. den Hoed heeft woensdag intrede gedaan in de Netherlands Reformed Congregation (NRC) in Lynden (Washington, VS). Hij nam vorige week dinsdag afscheid van Franklin Lakes (New Jersey, VS).
Hooggerechtshof India laat christen vrij Posted on 24 May 2019 at 11:34am Vanuit India komt ook positief nieuws: het hooggerechtshof in het land heeft begin deze week een tot levenslang veroordeelde christen op borgtocht vrijgelaten.

Promotie Van der Knijff: Vragen over diversiteit in prediking binnen GG Posted on 23 May 2019 at 4:17pm Promovendus Arie van der Knijff deed diepgravend onderzoek naar bevinding in de preken binnen het kerkverband van de Gereformeerde Gemeenten (GG). Daar waren zijn opponenten tijdens de promotieplechtigheid het wel over eens. Maar, vroegen onder meer prof. dr. J. Hoek en prof. dr. P. M. Wisse zich af, is de verscheidenheid tussen predikanten binnen de GG niet groter dan Van der Knijff doet voorkomen? En wat wil Van der Knijff nu eigenlijk bereiken met zijn onderzoek, vroeg dr. J. M. D. de Heer ?zelf predikant binnen de GG? zich af. ?Een verandering van de prediking misschien??

Prof. Verboom erelid Gereformeerde Bond Posted on 23 May 2019 at 10:51am Prof. dr. W. Verboom is benoemd tot erelid van de Gereformeerde Bond (GB) in de Protestantse Kerk in Nederland.

Kameroense predikant Bongoyok blijft present in moslimregio Posted on 23 May 2019 at 5:35pm Ds. Moussa Bongoyok werd geboren in Kameroen en maakte het islamitisch geweld in zijn regio van dichtbij mee. ?Liefde is de beste remedie tegen de fundamentalistische islam.?

Lag Baomer: kampvuur en marshmallows Posted on 23 May 2019 at 7:50pm Een toerist die wat afwijkt van de gebaande Israëlische wegen zal zich deze week mogelijk verbazen. Vanwaar al die kampvuurtjes en dollende kinderen? De reden: Lag Baomer, de 33e dag van de Omertelling.

In de DDR hadden christenen de wind altijd tegen Posted on 23 May 2019 at 5:10pm De universiteit in het Duitse Jena gaat onderzoeken of christenen een aparte slachtoffergroep van discriminatie vormden in de Duitse Democratische Republiek (DDR). Het onderzoek komt na jarenlange kritiek op de rood-groene deelstaatregering van Thüringen.

Dordtse Leerregels nu ook in het Arabisch Posted on 23 May 2019 at 3:37pm De Dordtse Leerregels zijn vanaf deze week in het Arabisch beschikbaar.

Waar zijn de leeuwen? Zorgen over groeiende christofobie in VS Posted on 23 May 2019 at 3:35pm Vicepresident Mike Pence overdrijft met zijn waarschuwing, twee weken geleden, dat christenstudenten zich moeten voorbereiden op smaad en uitsluiting, vindt de Amerikaanse historicus John Fea. De socioloog George Yancey denkt daar echt anders over. ?Er is in de VS sprake van een groeiende afkeer van het christelijk geloof. Dat wordt te vaak gebagatelliseerd.?

Prof. Van den Belt: Leven naar de Schrift begint met luisteren Posted on 23 May 2019 at 1:14pm Christenen zijn steeds onzekerder over de vraag wat het Woord van God voor de praktijk van hun leven betekent. Homoseksualiteit, vrouwelijke ambtsdragers, zondagsheiliging ? wat is goed en wat is fout? ?Het juiste handelen begint met luisteren naar de heilige God.?


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: