home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


God de eer Posted on 24 Nov 2017 at 8:28am 1 Korinthe 1:31

Angola krijgt nieuwe vertaling NT Posted on 24 Nov 2017 at 9:32pm In de Angolese stad Huambo vindt zaterdag de presentatie plaats van het Nieuwe Testament in het Umbundu, de belangrijkste inheemse taal van het land. Vanaf 1999 is er aan deze vertaling gewerkt.

Ds. W. N. Middelkoop neemt beroep aan naar cgk Harderwijk Posted on 24 Nov 2017 at 10:04pm Ds. W. N. Middelkoop uit Urk heeft het beroep aangenomen dat de christelijke gereformeerde kerk (CGK) in Harderwijk (De Zaaier) op hem heeft uitgebracht.

Lichamen van 21 martelaren keren terug naar Egypte Posted on 24 Nov 2017 at 7:37pm De Koptische Kerk in Egypte beleeft een macaber moment van vreugde. De lichamen van de 21 martelaren die in 2015 op een strand in LibiŽ door Islamitische Staat werden onthoofd, komen terug naar Egypte.

Synode HHK in Veenendaal Posted on 24 Nov 2017 at 8:35pm De generale synode van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) vergaderde vrijdag in Veenendaal.

Indonesische conferentie over geloofsbeleving afgesloten Posted on 24 Nov 2017 at 7:37pm Op de uitnodiging voor de conferentie over het ondervinden en het beleven van het geloof dezer dagen op Bali ?een bijeenkomst voor ambtsdragers en studenten? staat een afbeelding van een wijnstok met ranken.

Studiedeputaten moeten GKV weg wijzen rond homopaar aan avondmaal Posted on 24 Nov 2017 at 5:57pm Een studiedeputaatschap moet de volgende synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV), in 2020, adviseren over de toelating van homoparen aan het Heilig Avondmaal.

Persverklaring CGK-synode valt slecht bij Theologische Universiteit Kampen Posted on 24 Nov 2017 at 4:47pm De persverklaring van de christelijke gereformeerde synode over het beŽindigen van de medewerking aan de totstandkoming van de Gereformeerde Theologische Universiteit (GTU), is slecht gevallen bij de Theologische Universiteit Kampen (TUK).

Dr. Bart Wallet over antisemitisme: een veelkoppig monster Posted on 24 Nov 2017 at 2:10pm De verhouding tussen christenen en Joden was de eeuwen door moeizaam. Met zijn boek ?Christendom en antisemitisme? en de gelijknamige expositie in Museum Sjoel Elburg legt dr. Bart Wallet de oorzaak bloot. ?Er is een onuitroeibare neiging om de oordeelsteksten op het Joodse volk toe te passen en de beloften op de christelijke kerk.?

Staphorst, het grote volk van ds. S. de Jong Posted on 24 Nov 2017 at 2:18pm Staphorst. Of zoals ze er zelf zeggen: ?Stapperst.? Een dorp met een degelijk kerkelijk leven. In Staphorst vond ds. S. de Jong zijn vierde en laatste gemeente. Van hem verschijnt de biografie ?Eerbiedig vrezen?.

?Nog geen eenduidige visie in GKV op vrouw in ambt? Posted on 24 Nov 2017 at 12:43pm Hoewel de generale synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) op 15 en 16 juni de weg opende voor vrouwen om te dienen in de ambten, is er op dat punt nog geen eenduidige visie binnen plaatselijke gemeenten en regionale kerkvergaderingen.

Kerkje van Evers Landsmeer oogt weer als vroeger Posted on 24 Nov 2017 at 2:14pm Wat ooit het godshuis was van de christelijke gereformeerde kerk in Landsmeer (sinds 1861), heeft nu zijn oude aanzien teruggekregen. Vrijdagmiddag mag het publiek rondkijken in het met glans gerestaureerde kerkje aan het Noordeinde.

Diaconaal gastenhuis de Oase ondergaat verbouwing Posted on 24 Nov 2017 at 11:17am Diaconaal gastenhuis de Oase in Ouddorp gaat tijdelijk verhuizen. Aanleiding is de voorgenomen uitbreiding van acht naar twaalf gastenplaatsen. Deze uitbreiding moet medio 2018 zijn gerealiseerd.

Zeeuwse gemeente Sluis formuleert kerkenvisie Posted on 24 Nov 2017 at 2:12pm De gemeente Sluis (Zeeuws-Vlaanderen) heeft eerder deze maand een visie op de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente gepresenteerd aan de gemeenteraad. Het teruglopend aantal kerkgangers zorgt voor leegstand van kerkgebouwen. De gemeente wil meer zicht hebben op de consequenties daarvan. Sluis zet in op behoud en herbestemming van leegkomende kerken. Maar ?de toekomst zal uitwijzen of de gemeente deze ambitie ook kan waarmaken of dat er in enkele gevallen, ondanks inspanningen van alle betrokken partijen, geen andere oplossing in beeld is dan sloop.?

Christenondernemers bijeen: kerkzijn en zakendoen gaan prima samen Posted on 24 Nov 2017 at 10:11am Kerkzijn en zakendoen gaan prima samen. De kerk moet de christelijke ondernemers koesteren en bereid zijn van zakelijke inzichten te leren. Christelijke ondernemers voelen zich miskend als zij alleen maar als geldschieters worden gezien.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: