home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


Krachtige balsem Posted on 23 Feb 2018 at 9:17am Mattheüs 26:7a

Hoe christenen moeten omgaan met de informatie-explosie Posted on 23 Feb 2018 at 4:45pm Er is meer nieuws dan ooit. Een doordeweekse uitgave van het Reformatorisch Dagblad bevat waarschijnlijk meer informatie dan een zeventiende-eeuwse Nederlander in zijn hele leven zou tegenkomen. Maar aan die informatie-explosie zit wel een keerzijde.

Presentatie Bachbijbel in Middelburg Posted on 23 Feb 2018 at 7:24pm In het oude stadhuis van Middelburg vond vrijdagmiddag de presentatie plaats van de zogenoemde Bachbijbel: een herdruk van de driedelige Bijbel die Johann Sebastian Bach in bezit had.
Ds. A. J. Post neemt beroep aan naar hervormd ?t Harde Posted on 23 Feb 2018 at 6:46pm Ds. A. J. Post, predikant van de hervormde gemeente te Nieuw-Beijerland, heeft het beroep aangenomen dat de hervormde gemeente Elim te ?t Harde op hem heeft uitgebracht.

Tim Keller bespreekt de relevantie van het christelijk geloof Posted on 23 Feb 2018 at 4:41pm Een boek vol argumenten en redeneringen? Of een lofprijzing op de Heere Jezus en Zijn werk? Je kunt verschillend tegen de nieuwste apologetische studie ?Bij je volle verstand? van de Amerikaanse voorganger Tim Keller aankijken.

Christelijke jongere weet vaak geen raad met geloofstwijfel Posted on 23 Feb 2018 at 12:01pm Veel christelijke jongeren lopen met ?essentiële geloofstwijfels? rond, maar ze weten vaak niet goed hoe ze daarmee kunnen omgaan.

?Tweede eeuw belangrijk voor christendom? Posted on 23 Feb 2018 at 4:48pm De tweede eeuw na Christus staat wetenschappelijk gezien volop in de belangstelling. Zo gaat de studie ?Destroyer of the Gods? van Larry Hurtado vooral in op de religieuze confrontatie tussen christendom en heidendom. ?Christianity at the Crossroads? van Michael J. Kruger laat weer andere aspecten van het vroege christendom zien.

Terug naar een kruisvormig christenleven Posted on 23 Feb 2018 at 4:49pm Het boek ?Faith Formation? is een vurig pleidooi om weer recht te doen aan de werkelijkheid van Gods handelen in ons bestaan. Alleen wanneer christelijke jongeren dát ontdekken ?in het bijzonder hoe God ons bestaan binnengekomen is in Zijn Zoon Jezus Christus? zal er echt van toewijding sprake kunnen zijn.

Billy Graham verenigde en verdeelde Posted on 23 Feb 2018 at 9:30am Een definitie van een evangelicaal? ?Iedereen die sympathiseert met Billy Graham.? Jarenlang gebruikten de Amerikaanse media deze omschrijving. Helemaal misplaatst is ze niet. Graham, die woensdag overleed, was nationaal en ook internationaal het boegbeeld van de evangelicale beweging.

Handboek GKV: vrijgemaakten willen elkaar vasthouden Posted on 23 Feb 2018 at 10:56am In de meeste plaatselijke gemeenten in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) proberen leden elkaar vast te houden in de discussie over het toelaten van vrouwen tot de ambten en de toenadering tot de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK).

Organisator conferentie: Aan Bonhoeffer valt nog genoeg te ontdekken Posted on 23 Feb 2018 at 10:58am Tijdens zijn studieverlof kwam ds. Geert Bruinsma onder de indruk van de actualiteit van Bonhoeffer. Hij besloot zijn opgedane kennis te delen en organiseert vrijdag en zaterdag in Drachten een conferentie over de Duitse theoloog.
Hertaling Dordtse Leerregels in de maak Posted on 23 Feb 2018 at 7:21pm Dr. W. Verboom, emeritus hoogleraar geschiedenis van het gereformeerd protestantisme, werkt aan een hertaling van de Dordtse Leerregels.
Stéphanos benoemt interimdirecteur Posted on 23 Feb 2018 at 10:09am Het bestuur van de reformatorische hulporganisatie Stéphanos heeft J. van der Ham (49) uit Krimpen aan den IJssel benoemd tot interimdirecteur.

De grootste kerk van China Posted on 22 Feb 2018 at 6:57pm ?Ik denk dat de christelijke gemeenschap gedijt doordat de Chinese economie razendsnel groeit?, peinst de 45-jarige Grace, die met haar echtgenoot een jaar lang in Engeland woonde. ?Veel Chinezen zijn rijker dan ooit, maar met die rijkdom groeit tegelijkertijd de leegte in hun hart. In tijden van materialisme realiseren mensen zich dat ze iets fundamenteels missen.?

Uurwerk kerk Oosterwijtwerd hersteld met gift uit fonds Posted on 22 Feb 2018 at 8:39pm Het uurwerk in de kerktoren van de Mariakerk in het Groninger dorp Oosterwijtwerd wordt hersteld met behulp van geld uit een speciaal fonds. Dat meldt de eigenaar van de kerk, de Stichting Oude Groninger Kerken.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: