home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


De Parakletos Posted on 28 Mar 2020 at 8:00am Johannes 14:26

Met het gezin vaders preek beluisteren via WhatsApp Posted on 28 Mar 2020 at 6:17pm Heel Ecuador is op slot om de coronacrisis te beteugelen. Het gezin van evangelist Jan-Henry Seppenwoolde zit nu bijna twee weken thuis in de woonplaats Machala. De zondagse kerkdienst werd gevierd rond WhatsApp, met een opgenomen preek.

Reformatoren over de pest: Vluchten gaat niet zomaar Posted on 28 Mar 2020 at 2:41pm Als de pest uitbreekt, mag je dan op de vlucht slaan? Die vraag hebben meerdere reformatoren in de zestiende eeuw gesteld. Wegtrekken uit de eigen woonplaats had vaak grote consequenties. Blijven was ook niet zonder risico. Beza en Bullinger wisten daar ?ieder uit eigen ervaring? alles van.

En vraag aan deze stervende wereld Posted on 28 Mar 2020 at 6:13pm De laatste dagen van de derde maand in het jaar anno Domini 2020 zijn aangebroken. Maart roerde danig zijn staart: al onze schijnzekerheden bleken weinig meer waard. Maar waar brengt het ons?

Wat gebruikssporen over oude Bijbels vertellen Posted on 28 Mar 2020 at 3:06pm Hoe en door wie werd 500 jaar geleden de Bijbel gelezen? Dat is de vraag die Renske Hoff voor haar promotie onderzoekt. Ze doet dat onder meer bij Tresoar in Leeuwarden, waar twee zestiende-eeuwse Bijbels worden bewaard.

Kerkganger VS volgt dienst vanuit de auto Posted on 28 Mar 2020 at 8:49am Vanwege de corona-uitbraak geen diensten in het kerkgebouw houden en toch als gemeenteleden daadwerkelijk fysiek en massaal bijeenkomen. Verschillende kerkelijke gemeenten in Amerika hebben er iets op gevonden: de drive-in kerk.

Paus roept op tot geloof en vertrouwen tijdens ?coronastorm? Posted on 28 Mar 2020 at 12:07pm Paus Franciscus heeft vrijdag in een buitengewone ubi et orbi-zegening de mensen opgeroepen tot meer saamhorigheid in de coronacrisis. Ook roep hij op tot geloof en vertrouwen in Jezus Christus.

Herbestemming vijf dorpskerken in Vlaams-Brabant Posted on 28 Mar 2020 at 1:21pm De Belgische provincie Vlaams-Brabant heeft de eerste vijf plattelandskerken die ze zal ondersteunen met het uittesten van een herbestemming, geselecteerd. In de kerkgebouwen van Oorbeek, Roosbeek, Rummen, Veltem en Wange wordt een zogenoemde pop-up ingericht. Ze krijgen elk 25.000 euro als startbudget en begeleiding van Parcum, expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur.

Braziliaanse kerken moeten ook dicht van de rechter Posted on 28 Mar 2020 at 11:32am Een Braziliaanse rechtbank heeft vrijdag (lokale tijd) een decreet van president Jair Bolsonaro teruggedraaid waardoor kerken gevrijwaard bleven van sluiting om het coronavirus.

Historica verwacht opleving religie Posted on 28 Mar 2020 at 11:13am De coronacrisis kan leiden tot een opleving van religie, maar de kerken zullen daar niet van profiteren.

Dr. M. A. van den Berg uit Zoetermeer met emeritaat Posted on 28 Mar 2020 at 8:31am Ds. M. A. van den Berg, hervormd predikant te Zoetermeer (Morgensterkerk), gaat zondag met emeritaat.

Zendingsechtpaar moest Uganda plotseling met zorg achterlaten Posted on 27 Mar 2020 at 4:56pm We blijven in Uganda, besloot zendingsechtpaar De Groot vorige week. Maar de ontwikkelingen rond corona haalden het besluit snel in. Een terugkeer bleek onvermijdelijk. Maandag landde het echtpaar op Schiphol. ?Met gemengde gevoelens.?

Het grote verhaal vertolken in kleine verhalen Posted on 27 Mar 2020 at 7:31pm Bij de verdediging en het aanprijzen van het christelijk geloof dienen verhalen een grotere plaats te krijgen. Er is meer dan onze logica kan bevatten en daarom is een beroep op de verbeelding, naast allerlei rationele redeneringen, noodzakelijk.

Geen coronadraaiboek in de consistorie Posted on 27 Mar 2020 at 6:40pm Steeds meer kerkelijke gemeenten nemen initiatieven waarin het gebed centraal staat, meldde het Reformatorisch Dagblad donderdag. Maar hoe houd je zlf voldoende tijd om je af te zonderen?

Protestantse gemeente Meppel stoot Grote Kerk af Posted on 27 Mar 2020 at 4:35pm Zwaar en onverzettelijk staat de Grote of Mariakerk op het Kerkplein in Meppel. Echt een gebouw dat van geen wijken weet. Toch wordt de kerk onttrokken aan de eredienst. ?Dit gaat iedereen aan het hart, maar het geloof zit niet in hout en steen.?


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: