home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

Nieuw levensbeginsel Posted on 3 Jun 2020 at 7:57am Psalm 119:6

Kerkbeleving op de bank: wel of geen zondagse kleding aan? Posted on 3 Jun 2020 at 6:54pm Maandenlang de kerkdiensten online vanuit de huiskamer volgen wordt verschillend beleefd. Terwijl de een probeert de voordelen van thuis luisteren te benutten, zoekt een ander juist zo veel mogelijk naar de beleving van de ?gewone? dienst.

GGiN laten een student toe Posted on 3 Jun 2020 at 4:14pm Het curatorium van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) heeft woensdag een student toegelaten tot de opleiding voor predikant.

Predikant mag dopen binnen 1,5 meter Posted on 3 Jun 2020 at 3:46pm Ook tijdens de eredienst is in coronatijd 1,5 meter afstand houden de norm, maar bij doop of communie hoeft een kerkelijke voorganger niet altijd strikt die afstand te bewaren. De plaatselijke gemeente moet het ambt dan wel als ?contactberoep? aanmerken in haar protocol.

Christenen voor IsraŽl ?verbijsterd? over brief Raad van Kerken Posted on 3 Jun 2020 at 3:40pm Christenen voor IsraŽl (CvI) is ?verbijsterd? over een open brief van de Raad van Kerken aan minister Blok. Daarin wordt hij gevraagd IsraŽl te veroordelen en handelsverdragen met dit land op te schorten.

Waarom sommige kerken in coronatijd geen tweede dienst beleggen Posted on 3 Jun 2020 at 10:35am Het gebeurt, maar niet op grote schaal: kerkenraden die in coronatijd besluiten terug te gaan van twee zondagse diensten naar ťťn. De redenen hiervoor lopen uiteen. Uit een navraagronde blijkt dat het besluit veelal een tijdelijk karakter heeft.

Classis HHK verleent ds. G. A. van den Brink emeritaat Posted on 2 Jun 2020 at 3:20pm Het breed moderamen van de classicale vergadering van classis West van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) heeft ds. G. A. van den Brink per 1 juni 2020 emeritaat verleend wegens invaliditeit.

SDOK start podcast over vervolgde christenen Posted on 3 Jun 2020 at 9:48am Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) start vrijdag met een tweewekelijkse podcast over vervolgde christenen.

Ds. Du Cloux wijdde preek aan ramp met Capelse stoomboot 1860 Posted on 3 Jun 2020 at 10:12am Op de website brabantserfgoed.nl is sinds kort een bijdrage te lezen over de scheepsramp met de Capelse stoomveerboot De Langstraat in 1860, op het Hollands Diep (de Amer). Dit schip verging onder extreme weersomstandigheden, op 28 mei ?tweede pinksterdag? dat jaar. Hierbij kwamen 48 mensen om het leven.

?Ik mis de contacten, een gesprek op het kerkplein, het zingen? Posted on 2 Jun 2020 at 7:04pm De band met de kerkelijke gemeente staat door de coronacrisis onder druk. Het gemeenteleven viel plotseling stil en kerkenraden kunnen hun werk niet meer op de gebruikelijke manier vormgeven. Toch ontstaan er op allerlei plaatsen nieuwe initiatieven.

Egyptische predikant moet vooral ook dorpsdiplomaat zijn Posted on 2 Jun 2020 at 7:50pm Sinds de invoering van een Egyptische kerkwet uit 2016 neemt het aantal gelegaliseerde kerken in het land gestaag toe. Toch veranderde een ding niet: is er lokaal verzet, dan kunnen christenen hun gebedshuis wel vergeten.

Kerkelijk Hardenberg bewandelt de middenweg Posted on 2 Jun 2020 at 4:01pm Aan de westelijke oever van de Vecht ligt Heemse. Aan de oostelijke oever heet het Hardenberg. Nog verder naar het oosten stroomt de Vecht vredig Duitsland uit.

JBGG start platform danielonline.nu Posted on 2 Jun 2020 at 10:44am De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) zet een nieuw platform op om zijn inhoudelijke boodschap via sociale media te delen. ?We willen jongeren ook online toerusten.?

Ledental GGiN daalt met 226 Posted on 2 Jun 2020 at 9:39am Het ledental van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) is in 2019 teruggelopen met 226 tot 23.985. Dat blijkt uit het Kerkelijk jaarboek 2020 dat deze week verschijnt.

?Kerkdienst geen oorzaak corona-uitbraak Bremerhaven? Posted on 2 Jun 2020 at 10:42am De corona-uitbraak onder leden van een Russisch-Duitse baptistengemeente in Bremerhaven is waarschijnlijk niet te herleiden tot een kerkdienst.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: