home > dutch > rssned.php

Spreuk van de dag:Het is in het Nieuws (Kerk)

RD.nl
De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.


Tot zonde gemaakt! Posted on 22 Jul 2019 at 7:39am Johannes 12:24a

Prop. M. van Dalen neemt beroep aan naar hervormd Noorden Posted on 22 Jul 2019 at 8:00am Proponent M. van Dalen uit Arnemuiden heeft het beroep aangenomen dat de hervormde gemeente te Noorden op hem had uitgebracht.

Ds. Vermeulen (Jacobikerk): Bereid jonge mensen voor op leven in stad Posted on 22 Jul 2019 at 9:06am Zouden mensen kunnen worden voorbereid op de overgang van de Veluwe, de Krimpenerwaard, van plaatsen als Barneveld, Veenendaal, Rijssen of Ede, naar de stad?

Ds. L. J. Koopman neemt beroep aan naar cgk Rotterdam-Oost/Capelle aan den IJ... Posted on 22 Jul 2019 at 8:51am Ds. L. J. Koopman, predikant van de christelijke gereformeerde kerk (cgk) te Beverwijk-Westzaan, heeft het beroep aangenomen dat de cgk te Rotterdam-Oost/Capelle aan den IJssel op hem had uitgebracht.

Nieuwe Kerk Amsterdam biedt kijkje achter de schermen Posted on 19 Jul 2019 at 9:12pm De Amsterdamse Nieuwe Kerk is een prachtig monument. Maar vaak gaat het er over hedendaagse kunst. Deze zomer biedt de kerk op de Dam echter een kijkje achter de schermen. Zelfs tot achter de coulissen van het orgel.

Ds. Jongeneel neemt afscheid van hervormd Apeldoorn Posted on 22 Jul 2019 at 7:40am Ds. B. Jongeneel heeft zondagmiddag afscheid genomen als predikant van wijk Oost van de hervormde wijkgemeente van bijzondere aard Eben-HaŽzerkerk in Apeldoorn.

?Franse kerk laat na te vertellen dat mens geestelijk dood is? Posted on 19 Jul 2019 at 8:38pm Frankrijk is een postchristelijk land. Het Evangelie wordt er te weinig gepredikt, zegt Jean Gauggel. ?Kerken laten na te vertellen dat mensen zonder persoonlijke relatie met Jezus geestelijk dood blijven.?

Natasja Belan: Ik heb dagen gehuild toen velen uit Tasjkent emigreerden Posted on 19 Jul 2019 at 5:04pm Tijden in Tasjkent zijn veranderd. Dertig jaar geleden moesten Nederlanders een groepje christenen om veiligheidsredenen op een gepaste afstand volgen om een jeugddienst in de Oezbeekse hoofdstad bij te wonen. Een van de jeugdgroepleden was Natasja Belan. Haar groep is grotendeels geŽmigreerd. ?Ik heb dagen gehuild, gehuild.?

?Crisis religievrijheid vereist wereldwijd antwoord? Posted on 19 Jul 2019 at 10:56am Het is dringend nodig dat overheden en organisaties de handen ineenslaan om vrijheid van godsdienst wereldwijd te bevorderen. Dat was de steeds terugkerende oproep tijdens de laatste dag van de conferentie over godsdienstvrijheid in Washington donderdag.

Gereformeerde gemeente Utrecht neemt Nieuwe Westerkerk in gebruik Posted on 19 Jul 2019 at 8:00am De gereformeerde gemeente (gg) Utrecht neemt zaterdagmorgen de Nieuwe Westerkerk in Leidsche Rijn in gebruik. Dan gaat de kanselbijbel weer open en bedient ds. W. Harinck voor het eerst het Woord in de nieuwe kerk.

Ds. J. H. Lammers neemt beroep aan naar hervormd Nijkerk Posted on 18 Jul 2019 at 10:58pm Ds. J. H. Lammers, predikant van de hervormde wijkgemeente Drievliet-Oostendam te Ridderkerk, heeft het beroep aangenomen dat de hervormde wijkgemeente 1 te Nijkerk op hem had uitgebracht.

Gertrude de Regt vertrekt bij JBGG Posted on 18 Jul 2019 at 4:56pm Gertrude de Regt vertrekt als jeugdwerkadviseur bij de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG). Dat meldt de Jeugdbond op zijn Facebookpagina.
Ds. J. Haveman (GKV) overleden Posted on 19 Jul 2019 at 8:36am Ds. J. Haveman, emeritus predikant binnen de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt (GKV), is maandag op 53-jarige leeftijd overleden.

Kerkgangers in de Kerkstraat te Alblasserdam Posted on 18 Jul 2019 at 4:14pm Aan de westkant van de Alblasserwaard ligt Alblasserdam. Een alleszins godsdienstig dorp, dat deel uitmaakt van de Biblebelt. Kerken zijn er genoeg. Een Alblasserdammer zegt: ?We hebben hier van alles wat.?

Kerk in Actie steunt kerken in SyriŽ Posted on 18 Jul 2019 at 11:41am Kerk in Actie, de diaconale tak van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), start een campagne om kerken in SyriŽ te steunen. Dat meldt de hulporganisatie op zijn website.


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: