home > dutch > fictie > wie.php


Wie Zijn Wij!?


El Elohim gaf me een hint. Alleen maar een knikje, een knipoogje. Toen wist ik het. Toen begreep ik het. Ten eerste, toen, gaf ik mijn vijanden over aan de heiligste wraak van de Waarachtig Allerhoogste. Dat was ook de manier om het allemaal los te laten. Om hen los te laten. Om het afschuwelijke verleden te begrijpen en om vooruit te zien naar een schitterende toekomst, waar het echte Licht meer en meest helder zou schijnen. Toen gaf ik die griezels over aan het meest griezelige monster van ze allemaal. Bah, ik wilde deze ellende echt niet uit eigen vrije wil. Dit zou precies een werkje voor hem zijn . . .

Daarna gaf ik genoeg macht aan de kleine groene helpers. Op de vijfde dag, al gauw op die dag (niet de ultieme dageraad; maar een frisse start voor het universum) zullen zij die ergste griezels opsluiten in de borgue cubus en hen doen verdwijnen in het ergste zwarte gat. Daar zal Eloah Mauzzim hen bezig houden met het testen van hun allerlaatste techniek (dat denken ze tenminste); om te zien of hun lichten het wel blijven doen. Zij zullen door hem voor de gek worden gehouden, zelfs hoewel ze hun zielen aan hem hadden verkocht.

Wat zijn zij toch de meest zielige ellendelingen die ooit bestaan hebben! Ze dachten echt dat ze een manier hadden gevonden om El Elohim te verslaan. Hoe bestaat het! Hoe misleid kun je zijn . . . Voor een poosje, zo'n 4000 jaren, leek het erop dat ze in de goede richting zaten. "Nog maar een beetje van dit, dan een beetje van dat en finito, het werk der werken is gedaan en is het afgelopen met HEM. Dan kunnen we ons eeuwige orgie houden en zal HIJ onze Nar zijn: de hoofdletter mag HIJ behouden, gewoon om te laten zien dat wij ook niet de ergste zijn. Ten slotte, kon Hij het niet beter weten. Maar wij wel. Wij geloofden Eloah Mauzzim en deden alles (het ergste van het ergste, het smerigste van het smerigste, het meest ondenkbare van het meest ondenkbare en het meest verbodene van het meest verbodene) voor hem."

Maar, helaas! Eloah Mauzzim wist wel beter en weet nog steeds beter. Nu zal hij hun nar spelen en hun filosoof koning, samen opgesloten door de kleine groene helpers, in die borgue cubus. Hij kan dat wel. Oh, ja. Hij kreeg het al voormekaar om ze al 4000 jaar voor de gek te houden. En in die zwarte nacht (waarvan zij zullen denken dat het hun mooiste morgenstond is), zal hij hen bezig houden met het testen van hun elektro-magnetische belichting, verzorgd door fusie-fissie. Hij krijgt dat wel voormekaar. Natuurlijk. Zij zullen denken dat ze het echte perpetuum mobile hebben uitgevonden en dat El Elohim, met al het Zijne, verdwenen is. Misschien zelfs door zelfmoord, of zo. Who cares! Als wij maar ons eeuwige orgie kunnen vieren!

En dan tegen het einde van de 6de dag zullen de kleine groene helpers hen weer tevoorschijn halen uit dat zwartste gat om hen de echte griezel der griezels te laten ontmoeten, het monster der monsters. Alle mensen! Dat zal de wildste rit zijn . . . Proberen elkaar te temmen . . .

Maar El Elohim, de echte Allerhoogste, in Zijn oneindige Wijsheid (tegen HEM bestaat natuurlijk geen wijsheid, kracht van bedrog, of welke kunstgreep ook) heeft verordend dat deze dagen verkort worden. Slechts 3 en een half jaar voor een al vervallen universum, beroofd van haar onschuld door de tweede wet van de thermo-dynamica; welke is: "Alles wat u maar wilt, zal heel uw wet zijn (wil dat en doe het)."

Natuurlijk! Hoe anders had het kunnen zijn!? Want El Elohim is zo wijs dat HIJ niet alleen Satan over satan kan spelen, maar ook ELOAH MAUZZIM over Eloah Mauzzim!

Begrijp je het nu? Eindelijk? Of heb je een kleine voorstelling nodig?

O ja, je vroeg me wie ik ben. Wel, doet dat er echt toe? Is het niet je eigen ziel die hier op het spel staat? Wie weet, misschien ben ik kapitein Kirk wel, die tijdelijk samenwerkt met doctor Spock! Who cares? Wat er echt toe doet, is je eigen eeuwige ziel, beste lezer. Dat is wat er echt toe doet!
Vorig Volgend


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: