home > dutch > fictie > kortverhaal2.php


Eenzaam Klein Prostituéetje


Maria groeide op in een heel arm gezin. Ze leefden dicht bij de vuilnisbelt van de grote stad Rio de Janeiro. Dit betekende dat ze de eersten waren om voedsel en kapotte dingen te vinden. Haar vader kon niet werken vanwege een hernia in zijn rug. Hij hielp met het inkomen door de diverse voorwerpen die ze in het vuilnis aantroffen te repareren. Het was voornamelijk haar moeder die voor eten en drinken zorgde. Zij werkte hier en daar. Meestal deed ze schoonmaakwerk in middenstandsfamilies. Maria had twee vrienden in de hut naast hen. Zij bezaten een vieze, kapotte kinderwagen en een klein katje die ze erin deden. Dan schreden deze meisjes rond alsof ze twee voorname dames waren. Ze lieten niet toe dat een ander kind met de wagen speelde of met het katje, zelfs Maria niet. Ze waren bang dat er iets fout zou gaan. Dit maakte Maria heel jaloers.

Na enkele jaren ontpopte Maria zich als een zeer mooi meisje met lang donker haar en dromerige ogen, hoewel ze nog maar twaalf was. Toen gebeurde er opeens iets ergs. Haar moeder werd het slachtoffer van een automobilist die haar raakte en doorreed. Ze stierf in het ziekenhuis. Haar vader moest haar wel vertellen dat hij haar en haar jongere broertje van tien niet langer kon opvoeden. Met andere woorden, zij werden op straat gezet. Er was geen naaste familie waar ze hun toevlucht konden zoeken. Hun vader liet hen gaan met de woorden Que Deus abençoe a vós! (Moge God jullie zegenen!)"

Evenals al de andere thuisloze kinderen, begonnen Maria en haar broertje al spoedig eten te stelen. Op een nacht verstopten ze zich in een container en hoorden toen schoten. Waar sommige schoffies hun voor gewaarschuwd hadden, vond voor hun ogen plaats. Vier kinderen in de leeftijd van ongeveer zes of zeven die niet zoveel ervaring op straat hadden, werden in koelen bloede doodgeschoten. Zij hoorden de moordenaars zeggen dat het een goed ding was om de straten schoon te vegen van zo'n plaag. Gelukkig voor hen werden zij niet gezien.

De volgende dag wasten zij zichzelf in het midden van een fontein dicht bij het centrum. Zij besloten om voorlopig voorzichtig te zijn. Ze probeerden er naar de omstandigheden zo netjes mogelijk uit te zien. Maar iedereen jaagde ze weg, behalve een zeer aardige winkelier. Hij vroeg Maria's broertje naar zijn naam, gaf hem wat geld en zei: "Breng dit pakje naar die-en-die meneer daar-en-daar. Wanneer je terugkomt, krijg je het dubbele bedrag." Toen José daar aankwam, deed een vette vent de deur open en accepteerde het pakje met een grijns. José dacht dat hij gewoon blij was om zijn spullen te ontvangen. Bij de winkelier teruggekomen, kreeg hij als antwoord dat Maria klaar was met haar klusje en dat ze weggegaan was om wat eten te kopen. Over een uur zou ze hem opwachten bij de fontein. Dit was een grove leugen, want ze lag vastgebonden met een prop in haar mond in een achterkamertje.

Dezelfde avond werd ze naar een bordel (bordeel) gebracht. Daar braken ze haar wil met slaag, slangen en scheldpartijen. De volgende avond werd ze ontmaagd voor een grote som geld door een zakenman uit het westen. Hij deed een paar uur lang met haar wat er ook maar in zijn vermaledijde gedachten opkwam tot ze haar bewustzijn verloor. Na enige tijd kwam ze bij in een kamertje vol met meisjes. Sommigen waren nog jonger dan zij. Van hun gezichtjes was ondraagbaar leed af te lezen.

"Ik heb 'o diabo' (de duivel) onmoet," waren haar eerste woorden "en zijn naam is Charley."

"Charley is een sextourist uit New York," antwoordde het meest ervaren meisje. "De duivel heeft genade met je gehad. Op straat zou je vroeg of laat toch ook verkracht en mischien ook nog vermoord zijn door één of andere schoft."

Enkele jaren gingen voorbij en ze droomde ervan om te ontsnappen en voor een pooier te gaan werken, of zelfs om haar eigen 'madam' te zijn. Op een dag wilde het toeval dat haar eigen broer een bezoek aan het bordeel bracht. Hij droeg hippe kleren en dure sieraden. Bijna onmiddellijk maakte ze een teken, benaderde hem op een sexy manier, tilde zijn hand op met een gracieuze beweging, terwijl ze hem toesprak met de woorden: "Eu sou a melhora! (Ik ben de beste!)" en leidde hem met perfecte zelfbeheersing naar een aparte kamer.

Daar zetten ze een plan de campagne op. Het bleek dat haar broer José heel slim was en al een paar jaar diep in de drugswereld zat. Hij kocht haar vrij voor een groot bedrag en maakte haar zijn persoonlijke secretaresse en boekhoudster.
Volgend


Kort Verhaal / 1 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting: