home > dutch > bio.phpEXTRA BIOGRAFISCHE INFORMATIEEen poosje terug haalde ik een score van 154 in een IQ test. Ik wist wel dat dat aan de hoge kant was voor mijn gemiddelde, maar toch schijnbaar OK voor dat onderdeel (het elkaar opvolgen van ingewikkelde figuren). Mijn numeriek IQ is ongeveer ook van die score.

Echter, in de Stanford-Binet test haal ik ongeveer 135 (als ik me goed voel). 140 en hoger betekent dat je tot de hoogste 2 procent van de bevolking behoort en in aanmerking komt voor Mensa, de club voor intelligente mensen.

Op vergelijkbare testen van Mensa haal ik tussen de 125 en 127 en dat is zo'n 4 punten te laag voor die club.

Dit klinkt misschien allemaal opschepperig, maar ik wil kwijt dat je je niet moet laten ontmoedigen door een IQ test. Want het is best mogelijk dat op een dynamische manier je ergens in kan uitblinken door volharding, toewijding en uithoudingsvermogen.

Dan is het belangrijk voor Christenen dat Salomo ons leert met heel ons hart op de Here te vertrouwen en niet op ons eigen verstand te leunen (dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het dan maar moet uitschakelen zoals in Hindoe en andere meditatieve technieken). Voor mij betekent dit dat uiteindelijk echte wijsheid en begrip afhankelijk is van je relatie met God en dat op een dynamische manier je kunt blijven groeien, mits je niet zelfgenoegzaam en gezapig wordt en door hoogmoed wordt gevloerd....!

Gedateerd: 02-10-2017
Respectievelijk op de leeftijden van 12, 20 en 35:Op de leeftijd van 54, net voor ik stopte met roken.

Verdere inlichtingen

Met uw eventuele vragen, opmerkingen en/of suggesties kunt u terecht bij:

Institutio Scripturarum,
F.W. Reitzstraat 69,
2806 TR GOUDA,
Holland (The Netherlands).

Tel: +31-182-511735
K.v.K.# 29044976

Zend ons uw opmerkingen, ideeën, en/of vragen...

Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting:


Christus Jezus: "Het zou beter zijn wanneer een molensteen om iemands hals gehangen wordt

en dat hij in de diepte van de zee geworpen wordt, dan dat hij één van deze kleinen zou ergeren (tot vallen zou brengen);

want van dezen is het koninkrijk der hemelen!"